Ontwikkelingen
Door: mariekederooij
Blijf op de hoogte en volg Marieke
29 April 2012 | Nederland, Amsterdam
Tijd voor een verhaaltje van Marietje
hoop dat jullie Allen een geweldige koninginnedag hebben.
Dat de zon maar lekker lang blijft schijnen.
veel truc's geleerd in leiden.
Ik kan nu zelf naar het toilet( eraf mag ik nog niet, maar ga ik - stiekem- wel)
Ik ga zelf in en uit bed( is vrijgegeven ) ook ga ik zelf douchen, en als ik niet per ongeluk iets in t water laat vallen,gaat t wel aardig goed. Ahum
Er is zo'n beetje bepaald dat ik vanaf half juli in een aangepast huisje kan gaan wonen
het liefst in HazerswoudeDorp zelf,
De WMO aanvraag( een traject dat we zullen moeten volgen,) gaat deze week op de post.
dat is een ,verplichte, aanvraag bij de gemeente. Dan gaan ze kijken of mijn eigen huis wel of niet geschikt is om aangepast geworden,
bovendien zal het misschien moeilijk zijn als de kerk( het bisdom) dit alles niet toestaat. Dan kan ik gebruik maken van Habeko( de woningbouwvereniging in Rijnwoude.), alwaar ik al ong. 6 jaar ingeschreven sta. Genoeg om op een eerste plaats te komen, denk ik.
Wordt vervolgd
Mijn arm geeft nog altijd weinig teken van leven.
Jammer.mijn been gedraagt zich prima,de spalk die na twee weken klaar zou zijn, komt( na anderhalve maand) à.s. Donderdag.en dan is het nog maar de vraag of ze hem hier accepteren. Is nl al aangevraagd in Alphens aan de Rijn.
Over het algemeen heb ik nu ook minder pijn.dat is ook vooruitgang
over ong. Tien dagen kan ik vanaf tien mei opgeroepen worden voor nog een operatie.
dan gaat nl de drain.uit mijn buik,om vervolgend te bepalen of ie ook uit mijn hoofd kan( tweede operatie dan nodig.
Als dat wonen niet direct lukt ,mag ik nog even terug naar het verpleeghuis in Alphens aan den Rijn.( anders moet ik in het park gaan slapen.
het weer leent zich er langzaam,maar zeker weer voor.,maar ik kruip toch voorlopig maar liever in mijn ziekenhuisbed.ben er op vooruitgegaan, want wordt niet meer opgesloten met twee hekken. Een mag naar beneden blijven,om af en toe te ontsnappen!geeuw
Zomaarvgroet Marieke. Liefs en knipoog.dag. Met een lach ;-)
29 April 2012 - 17:16
Joke Straathof:
Hoi Marieke,
Dat zijn pas berichten waar we allemaal toch een beetje vrolijk van worden. Ik weet wel het is makkelijk praten maar je gaat vooruit en dat is mooi. De vrolijke karakter blijf je houden en dat is ook geweldig hoewel het best wel eens moeilijk zal zijn.
Marieke ga zo door. groetjes Joke -
02 Mei 2012 - 09:36
Ria Van Weenen:
Hoi Marieke,
Dat is even goed nieuws. Wat heerlijk voor je dat er enorme vooruitgang is. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen wat een feest het is als je zelf naar toilet kan gaan. Vragen blijft voor ons toch moeilijk. Het zou fijn zijn als je weer terug komt in h
Hazerswoude. Je hebt daar veel vrienden en vriendinnen die je de helpende hand kunnen bieden. Dat de pijn wat minder wordt is ook fijn. Zie je nog tegen de operatie op? En hoe lang moet je in het ziekenhuis blijven. Gisteren Wim de Wit gesproken en je verhaal even verteld hij was erg blij voor je en de groeten. Marieke blijf je best doen groeten van Adri en Ria -
02 Mei 2012 - 20:57
Annie:
hoi Marieke zou fijn zijn als je weer een eigen huis hebt en je eigen leven kunt leiden , het zal anders worden maar jou kennende ga je ervoor denk vaak aan je en hoop je weer snel te zien liefs annie. -
03 Mei 2012 - 09:39
Marijke Dobbe:
Hoi Marieke,
Fijn dat al je inspanningen ook resultaat opleveren en dat je weer meer dingen zelfstandig kunt doen.
Het zou mooi zijn als je kunt blijven wonen in je huidige woonplaats.
Ik wens je de komende tijd veel sterkte en alle goeds toe.
03 Mei 2012 - 19:40
Marieke:
Beste allemaal,
Vanmorgen van kamer verhuisd.
Naar een tweepersoonskamer,met een aardige mevrouw.( Annemieke) .
Verandering.van ( soms schreeuwende) mannen naar een vrouwenkamer( eindelijk) rustiger, wie weet raak ik nog eens uitgeslapen.
Kamer 221 is het nu geworden.
Dag allemaal.bloedverdunners gestopt. Weer een pilletje minder.joepie.dag -
04 Mei 2012 - 16:04
Theo Vd Zijden:
Het lijkt wel een reisverslag van een uitstapje naar een zomerkamp ofzo. Ik bewonder je optimistische gedachten.
Voor de zekerheid zet ik je toch nog even op het lijstje van mensen waarvoor ik af en toe een gesprekje met Maria heb. Je weet wel die van de rozenkrans. Ik wens je veel liefde op je pad en mensen die je verder helpen.
Theo -
05 Mei 2012 - 09:01
Joke Langendoen:
lieve marieke.
heb vol bewondering je verslagje gelezen.
het is zeker te hopen dat je een plekje op het dorp krijgt.
en het betekend dus dat je nog een week of 5 de tijd hebt om jezelf klaar te stomen om weer op jezelf te gaan wonen.
wens je alle goeds toe.
groetjes joke.
06 Mei 2012 - 10:39
Carla Berkhof:
Ik zou vandaag graag naar je toe komen.
"k Ben alleen en heb de tijd.
Ik zal kijken of het niet te druk is.
Carla
Bij mij is het niet te druk. -
06 Mei 2012 - 13:20
Ellen Benthuizen:
Vet cool!!!!!
Wat een goed nieuws! Ik hoop dat Habeko gauw een huisje voor je vindt en aanpast. De nachten zijn wat koud, 7 graden. Maar in de tuin van de pastorie zou je veilig kunnen slapen, dat wel.
Wat zou het toch fijn zijn als je gewoon in Hazemaribo kunt wonen, dan zijn er allemaal bekenden dichtbij.
Veel succes weer deze week, je doet dit allemaal niet voor niets, is te lezen.
Liefs Ellen