Nazorg
Door: mariekederooij
Blijf op de hoogte en volg Marieke
22 Januari 2012 | Nederland, Leiderdorp
Het is alweer een weekje geleden sinds de update en dus tijd voor wat nieuws omtrent Marieke.
Ze ligt nog steeds in het Rijnland ziekenhuis op de verpleeg afdeling. Ze heeft helaas ook nog steeds erg veel hoofdpijn en vermoeidheid. Ze slaapt niet altijd even goed, en dat hindert haar herstel. Soms slaapt ze ineens een nachtje goed door, en dan heeft ze echt meer energie de volgende dag!!
Ze is wel doordeweeks bezig met fysiotherapie en sinds vorige week is ook voor het eerst de ergotherapeute langsgeweest. Die geven haar oefeningen en tips en vertellen wat ze ook niet mag doen. Ze mag bijvoorbeeld niemand meer aan haar linkerarm getild worden omdat deze nu heel fragiel is sinds de verlamming.
Ook is de nieuwe revalidatie arts langsgeweest van het Rijnland ziekenhuis en hebben we contact gehad met de nazorg 'casemanager'. Deze revalidatie arts heeft ook bij ons aangegeven Marieke momenteel te zwak te vinden voor 'fulltime' revalidatie in het Rijnland Revalidatie Centrum te Leiden. Morgen komt er een dame langs van de nazorg om dit verder met Marieke te bespreken. Er zal wellicht een tussenoplossing komen, namelijk het revalideren in het verpleeghuis te Leiden of Alphen a/d Rijn. Er is bijvoorbeeld in Alphen a/d Rijn een speciale afdeling voor CVA revalidatie die hoort bij verpleeghuis Oudshoorn en die in samenwerking is met het ziekenhuis aldaar. Dit zou dus een eventuele oplossing kunnen zijn. We hebben aangegeven bij de nazorg eerst in gesprek te willen gaan met 2 verpleeghuizen over revalidatie en nazorg van Marieke voordat we een beslissing kunnen maken.
Goed nieuws is dat Marieke met wat meer regelmaat in een stoel plaats neemt (zie nieuwe foto), vaak ook om te eten, en dat haar katheter sinds dit weekend is verwijderd en dat dit tot op heden goed verloopt en ze goed uitplast. Dit is een goeie stap!!
Laten we dan ook maar het dit positieve nieuws eindigen! Een eerste stapje is gezet en er zullen nog vele stappen volgen! Liefs voor jullie allen en ook van Marieke
23 Januari 2012 - 09:47
Annie:
hoi marieke wat was ik blij je weer te zien heb je gemist. gr annie. -
23 Januari 2012 - 17:53
Peter:
Marieke we denken veel aan je in Boreft we hopen dat we een keer langs kunnen komen.
Goed je te zien.
Groeten peter en Ineke -
24 Januari 2012 - 18:38
Ans Den Haan:
Hoi Marieke
Op naar de volgende stap. Ik hoop je gauw te zien.
liefs ans -
25 Januari 2012 - 08:13
Lenneke De Groot:
Goed om te lezen dat er vooruitgang geboekt wordt. Het verwijderen van de catheter moet een hele opluchting voor Marieke zijn.
Wens haar veel sterkte en doe haar mijn hartelijke groeten. -
25 Januari 2012 - 20:17
Kees Toet:
Kees toet
1 Minuut geleden
Hoi Marieke, heb met verbazing alles gelezen, ongelooflijk dat jouw dit moet overkomen, ik las in het laatste verslag dat het wat beter gaat dus daar moet je dan maar moed uit putten, wij wensen jouw en de familie veel sterkte tijdens het revalideren en leven met jullie mee, we blijven je volgen en blijf positief, de hartelijke de Familie Toet ( visboer Hazerswoude-dorp) xxxx -
26 Januari 2012 - 11:01
Ellen:
Dag Mariek,
Weer een groet van Gerrie en Ellen.
We denken aan je!!
Hopelijk slaap je wat vaker een nachtje door en heb je fijne mensen bij je op de kamer...
Hou je taai.
Gerrie en Ellen -
27 Januari 2012 - 15:57
Annemieke Van Der He:
hoi marieke wat fijn dat je langzaam maar zeker wat vooruit gaat en fijn dat je weer uit bed kan/mag. houd moed marieke. we denken aan je -
27 Januari 2012 - 19:03
Annie:
Hoi Marieke in mijn gedachten ben je elke dag en probeer me voor te stellen hoe lang de dagen voor je zijn blijf moed houden liefs annie -
28 Januari 2012 - 19:02
Ria Van Weenen:
Hoi Marieke gisteren nog even om een hoekje gekeken maar de psychiater was bij je, dus stilletjes weggegaan. Wel Jet en Janne even gesproken wat een geweldige meiden die vechten mee met jou. Daar moet je maar erg trots op zijn. Je weet waar je voor vecht. Groetjes uit Hazerswoude. -
29 Januari 2012 - 11:47
Corrie En Roel :
ha marieke wij zijn je oude buurtjes van de emmaplaats en hoorde van ellen dat het niet goed ging met je. nu je bent geopereerd en je weer moet revalideren is dat een hele klus maar jij met je anthousiasme ga je dat lukken en wensen we je heel veel sterkte toe gr van ons en hou je taai -
02 Februari 2012 - 09:38
Ofmyown.nl@gmail.com:
Hallo Familie van marieke
Ik Ank woon dus in Hongarije en heb het plan over twee weken naar nederland te komen Dit als het weer het toelaat.
Hoe gaat het nu met mijn school vriendin van vroeger??
Is het mogelijk een afspraak te maken om bij marieke langs te gaan??
Ik denk dat het zal zijn op donderdag 16 februari in de middag?>
Maar zo ik al schrijf ik kan het niet met zekerheid afspreken.
Hoor ik het als het kan??
Tot die tijd een heeel dikkie knuffel voor Marieke Ank -
04 Februari 2012 - 15:39
Gisela:
Hoi Marieke hoe gaat het nu met je en met de therapie lukt het een beetje
ik kom weer eens langs de groetjes van ons allemaal en sterkte en veel liefs
hou je je taai gisela -
04 Februari 2012 - 22:02
Carla:
Beste Marieke,
ik heb nu al iets van het gebeuren vernomen, en betreurd het dat het jouw is overkomen. Ik hoop dat je je zult herstellen, zodat je toch weer op maatschappelijk gebied goed kunt bewegen. Ik ontving het mailtje van je zoon Kees. Althans dat neem ik aan.
Ik ken nog een Kees, hier uit het dorp.
Hij is dirigent van een koor, van Postwijk. Dat is de kerk waar ik God zie, zoals die me vertrouwt is. God is wel overal, maar daar klinkt hij ook uit menselijke mond het best. Om het zo maar te zeggen. Morgen vroeg ga ik ook zingen. Ik ben Alt . We gaan Allein Gott in der Hohe seit Ehr, zingen. Ik zal gauw bij je op visite komen. Morgen is het een beetje krap dag. Maar deze maand nog en anders maart, kom ik zeker bij je.
Veel liefs,
Carla -
06 Februari 2012 - 13:40
Mariet:
Hoi Marieke ben geschrokken van het nieuws en ik wens je veel sterkte groetjes mariet vriendin van Annie. -
06 Februari 2012 - 19:43
Karla:
Hallo Marieke,
Was vanmiddag bij je.
Je kleur was beter,maar dat kan ook komen door de opwinding!
jij bent altijd bezig een ander te "pleasen" en dat is te vemoeiend!,dat kon ik ook aan je zien.
Marieke,we denken aan je!!!! XXX